Predstavnici Instituta za građevinarstvo iz Banjaluke danas su se sastali sa predstavnicima mjesnih zajednica koje se nalaze na trasi auto-puta Prijedor – Banjaluka, kako bi ih upoznali sa korekcijama koje su odrađene na projektu ove saobraćajnice te da bi čuli primjedbe i prijedloge s ciljem dolaženja do najoptimalnije trase.

Primjedbe sa javne rasprave uzete su u obzir i ono što je bilo moguće implementirano je u projekat da bi on bio što kvalitetniji, rekao je Milan Tešanović, saobraćajni inžinjer Instituta za građevinarstvo Banjaluka. On je naglasio da se trude da broj objekata koji će se rušiti bude što manji, ali da je auto-put građevina koja se ne može izgraditi, a da se ne ukloni nijedan objekat.

 – Ono što smo sad prezentovali je mnogo bolja varijanta. Uzeli smo u obzir veći broj primjedbi i pozitivno ih riješili. Nastojali smo da maksimalno izađemo u susret građanima, kako bi broj objekata za rušenje bio sveden na minimum te da bi izgradnja auto-puta što manje narušavala funkcionisanje stanovništva na tom području – rekao je on.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se komunikacijom između građana i projektanata može doći do najboljeg rješenja.

– Svi predstavnici mjesnih zajednica imali su priliku da postave pitanja i dobiju odgovore. Njihova komunikacija sa Institutom će se nastaviti. Iskreno se nadam da se približavamo najoptimalnijoj trasi puta, koji će biti od interesa za lokalnu zajednicu i najveći dio stanovištva – poručio je gradonačelnik.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici kineske kompanije „Šandong“ koji će graditi ovu dionicu auto-puta.

Z.J.

PrethodniDNS: NEPRIHVATLJIVI POLITIČKI STAVOVI VOĐENI RIJEČJU “GENOCID”
SlijedećiSDS-u je potrebna stabilizacija (video)