20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

BAJKERI IZ MK “OTPISANI” PODIJELILI PAKETIĆE U CENTRU “SUNCE” I UDRUŽENJU “NEVEN”

Najnovije vijesti

Članovi Moto kluba “Otpisani” danas su podijelili novogodišnje paketiće učenicima Centra “Sunce” i korisnicima Dnevnog centra Udruženja “Neven”. Podijeljeno je oko 200 paketića, za čiji sadržaj su se, uz bajkere velikog srca, pobrinuli i brojni sponzori. U paketićima je uz slatkiše bio i školski pribor. Dovoljno radosti za ove mališane koji su imali priliku da iz blizine pogledaju i motore. 

Paketiću se obradovala i Anđelina Aleksić, učenica šestog razreda Centra  “Sunce”, koja je svima čestitala Novu godinu, a svojim vršnjacima  poželjela i srećan zimski raspust. Ovo nije prvi put da u “Suncu”  sarađuju s bajkerima iz Moto kluba “Otpisani”. Slađana Radaković, direktor Centra “Sunce”,  kaže da su oni uvijek tu kad im nešto treba, a dio su i zajedničkih akcija.

– U ovo teško vrijeme pandemije, kada je većina ljudi izgubila taj osjećaj za humanost, dijelom i zbog straha za lični život i bezbjednost, moram da  pohvalim ovaj veoma hrabar gest naših motorista koji su i ovaj put pokazali humanost – rekla je Radakovićeva.

Školski pribor koji se našao u paketićima obezbijedila je Humanitarna organizacija “Sedra” iz Holandije, čiji predstavnik Midhet Fazlić kaže da djeci iz “Sunca” po potrebi pomažu posljednjih nekoliko godina. Danas je to školski pribor, ranije obuća, odjeća. – Danas smo im podijeli plastelin, olovke, razne vrste svesaka s debelim koricama, hemijske olovke, a donijeli smo im i pribor za likovno, boje – rekao je Fazlić. 

Bajkeri, po tradiciji, uz novogodišnje praznike podijele na stotine paketića. Obično na Glavnom gradskom trgu, ali ne zaboravljaju ni učenike “Sunca” i korisnike Dnevnog centra “Neven”. Slavko Vrućinić, predsjednik Moto kluba “Otpisani”, zna koliko je to ovim mališanima važno. Tvrdi, zadovoljstvo je obostrano, jer se ta sreća dok dijele paketiće i pokazuju motocikle, ne može ničim mjeriti. Potrudili su se da za ovu priliku obuku i odijela Djeda Mraza.

– Dijelili smo i dijelićemo paketiće djeci na našim ulicama, na Odjelu pedijatrije prijedorske bolnice, u mnogim ustanovama, ali ovo je baš specifično. To što je riječ o djeci s teškoćama u razvoju za nas je motiv više da ih češće posjećujemo i to ne samo prilikom novogodišnih praznika, već da dođemo i na neku njihovu priredbu. Da mogu da vide motore, da se malo nasmiju, da osjete da nisu sami. Ovim gestom smo upravo to dokazali – rekao je Vrućinić.

M. Z.