5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

BAJKERI VELIKOG SRCA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, članovi Moto kluba ,, Otpisani” posjetili su Dom za mušku djecu ometenu u razvoju. Prilikom posjete bajkeri su donijeli 400 vaskršnjih jaja s ciljem da uljepšaju vaskršnje praznike štićenicima ovog doma. Svi zajedno odmjerili su snage prilikom tucijade.


-Mi smo se takmičili sa štićenicima, ne znamo ko je pobijedio, mnogo je jaja, ali je bilo zanimljivo – rekao je Slavko Vrućinić, član Moto kluba ,,Otpisani”.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti ovog moto kluba.
– U prethodnom periodu organizovali smo darivanje krvi, dijelili smo paketiće za novogodišnje praznike, ne stajemo, idemo dalje sa humanitarnim radom – rekao je Vrućinić.

Direktor Doma za mušku djecu ometenu u razvoju, Rajko Drinić rekao je da su ovakve posjete izuzetno značajne jer štićenici na taj način iskazuju sreću i radost.

– Oni žele da se osjećaju jednakim kao i svi gradjani i ova posjeta mnogo im znači – rekao je Drinić.
Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju ustanova je koja obezbjedjuje korisnicima odgovarajuće oblike vaspitanja, obrazovanja i osposobljavanja za rad. U ovom domu trenutno boravi 191 lice sa invaliditetom.

I.P.