U Republici Srpskoj otkrivena su dva slučaja virusa korona. Virusom je zaražen Banjalučanin koji radi u Italiji i njegovo dijete, inače učenik Osnovne škole “Branko Ćopić“ iz Banjaluke.

– Noćas smo odradili prve kontake i utvrdili da je i dijete zaraženog Banjalučanina zaraženo virusom korona – istakao je na pres konferenciji Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS.

Vlado Đajić, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra RS, potvrdio je da je pacijent  smješten na Kliniku za infektivne bolesti u Banjaluci.

– Dobrog je opšteg stanja. Imao je blagu temperaturu i osjeća se dobro-pojasnio je Đajić. On je dodao da nema mjesta panici, te da se problemu pristupa odgovorno.

Osnovna škola “Branko Ćopić” u Banjaluci je zatvorena i u toku je dezinfekcija ovog objekta. Prema informacijama od ponedjeljka, nakon sjedinice Štaba za venredne situacije, u Prijedoru nema slučajeva virusa korona, a pod nadzorom je sedam Prijedorčana koji su  boravili u Italiji. U Prijedoru su na snazi higijensko-sanitarne mjere koje je propisao Štab za vanredne situacije, a u  svim školama i predškolskim ustanovama poštuju se instrukcije Instituta za javno zdravstvo RS. 

M. Z.

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 5. do 11. marta 2020.
SlijedećiUG “DON”: U FUNKCIJI “ZAŠTITNIK POTROŠAČA” (video)