Na jubilarnom 50. Izboru sportiste grada Prijedora, za najboljeg sportistu u 2019.  proglašena je Barbara Čikić. Čikićeva, koja je član Džudo kluba “Prijedor”, prvakinja je Bosne i Hercegovine u kategoriji +78 kg. – Ovo mi mnogo znači, jer Prijedor je u mom srcu. I volim da se na takmičenjima borim za njega, za svoj grad – rekla je Čikićeva, koja živi u Holandiji, ali nastupa za prijedorski klub. Ona se zahvalila treneru Radenku Marinoviću, kao i svojoj porodici, na svoj podršci koju joj pružaju u bavljenju sportom.

Za najperspektivnijeg mladog sportistu proglašen  je Vuk Zmijanjac iz Džudo kluba “Kozara Željezničar”. Nagrada za najupsješniju mušku ekipu pripala je juniorskoj selekciji FK “Rudar Prijedor”, dok je najupješnija ženska ekipa Stonoteniski klub “Prijedor”.

Za najupješnijeg trenera u ovoj godini proglašen je Nebojša Radetić, trener u Tenis klubu “Dr Mladen Stojanović”. Titula najuspješnijeg sportskog radnika pripala je Mladenku Pećancu.  Budući da je u pitanju bio 50. po redu izbor sportiste grada na Sani, dodijeljena su i  brojna specijalna priznanja za sve pojedince koji su tokom godina ostavili traga u sportskom životu Prijedora.  

Organizator Izbora sportiste godine grada Prijedora je IPC “Kozarski vjesnik”, a generalni pokrovitelj je grad Prijedor. Prijatelji manifestacije su “Arselor Mital Prijedor”, “Sport Vision”, “Prijedorčanka” i “Exterra”.

Z.J.

PrethodniNOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA NOVINARE (video)
SlijedećiSvečani Božićni koncert – PORUKE MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA I ZAJEDNIČKOG NAČINA ŽIVLJENJA (video)