Inspektorat Republike Srpske obezbijedio je poseban besplatan broj telefona 0800 50 612 na koji građani mogu da prijave sve uočene nepravilnosti. Inspektorat je besplatan broj uveo zbog aktuelne situacije izazvane pojavom virusa korona, s ciljem sprovođenja mjera na zaštiti zdravlja stanovništva i suzbijanju širenja virusa, te zaštite potrošačkih, radničkih i drugih prava građana, saopšteno je iz ove ustanove.

“Svi pozivi građana upućeni na ovaj broj će se evidentirati preko centra za prijave i pritužbe Inspektorata Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Takođe, građanima je omogućeno da svoje prijave dostave i putem društvenih mreža “vajber”, “vatsap” i “telegram” na broj telefona +38766/701-170.

Prijave se mogu dostaviti i popunjavanjem forme za prijave i pritužbe na zvaničnoj stranici Inspektorata Republike Srpske www.inspektorat.vladars.net/prijave

Cilj Inspektorata je da u skladu sa raspoloživim kapacitetima pruži podršku građanima u vezi sa pitanjima koja su u nadležnosti ovog organa. Prijave koje budu iz nadležnosti ovog organa biće dostavljene nadležnom inspektoru na postupanje, dok će prijave koje se odnose na nadležnosti drugih organa biti proslijeđene u skladu sa predmetom prijave.

Iz Inspektorata mole građane da u sadržaju predstavke navedu potpune podatke o predmetu prijave kako bi po istima bilo moguće postupati.

“Apelujemo da odgovore na pitanja u vezi zdravstvenog nadzora, simptoma i procedura utvrđivanja bolesti potraže u nadležnim zdravstvenim ustanovama, u skladu sa ranije datim preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

SRNA

PrethodniBIĆE ORGANIZOVAN FOND ZA POMOĆ PRIVREDI
SlijedećiUMJESTO DA BUDE U KUĆNOJ IZOLACIJI, ŽENA IZ PRIJEDORA IŠLA DA REGISTRUJE AUTOMOBIL