18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

BESPLATAN PRIPREMNI PROGRAM ZA BUDUĆE PRVAČIĆE

Najnovije vijesti

Osnovna škola “Branko Ćopić” pozvala je roditelje budućih prvačića da upišu djecu u pripremni program za polazak u prvi razred. Direktor ove škole Sanja Munjiza kaže da je program besplatan, da će trajati od 1. marta do 31. maja, a da će prethodno u školi biti održan roditeljski sastanak.

Prijemni program za prvačiće

Prema njenim riječima, do sada je prijavljeno 36 djece, a roditelji i dalje mogu prijaviti buduće prvačiće do kraja ove sedmice.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansiraće troškove programa u područnoj školi u Gomjenici. Munjiza je dodala da će pripremni program za buduće prvačiće sigurno biti organizovan i u centralnom objektu. Za troškove programa u centralnom objektu škola će kao i prethodnih godina sama naći donatora. Trenutno se obavljaju razgovori sa potencijalnim donatorima koji će pomoći pri finansiranju ovog programa.

Djeca će boraviti u školi svakog radnog dana od 16.00 do 19.00 časova, a vaspitači će sa njima raditi na što kvalitetnijoj pripremi za školu.  Program će voditi vaspitači koji se nalaze na evidenciji prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
M.Stegić