Osnovna škola “Branko Ćopić” pozvala je roditelje budućih prvačića da upišu djecu u pripremni program za polazak u prvi razred. Direktor ove škole Sanja Munjiza kaže da je program besplatan, da će trajati od 1. marta do 31. maja, a da će prethodno u školi biti održan roditeljski sastanak.

Prijemni program za prvačiće

Prema njenim riječima, do sada je prijavljeno 36 djece, a roditelji i dalje mogu prijaviti buduće prvačiće do kraja ove sedmice.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansiraće troškove programa u područnoj školi u Gomjenici. Munjiza je dodala da će pripremni program za buduće prvačiće sigurno biti organizovan i u centralnom objektu. Za troškove programa u centralnom objektu škola će kao i prethodnih godina sama naći donatora. Trenutno se obavljaju razgovori sa potencijalnim donatorima koji će pomoći pri finansiranju ovog programa.

Djeca će boraviti u školi svakog radnog dana od 16.00 do 19.00 časova, a vaspitači će sa njima raditi na što kvalitetnijoj pripremi za školu.  Program će voditi vaspitači koji se nalaze na evidenciji prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
M.Stegić

 

Prethodni   VAŽNO OBAVJEŠTENJE    
SlijedećiU TRNOPOLJU PRONAĐENE DVIJE AUTOMATSKE PUŠKE I MUNICIJA