Obnovljen je rad Škole boksa, koju vode prijedorski bokseri, braća Dražan, Slađan i Miloš Janjanin. Škola je besplatna i namijenjena je djeci, uzrasta do 10 godina. Cilj je da se najmlađi motivišu da se bave sportom i vode zdrav način života.

– Cilj je da djecu sklonimo sa ulice i da im pružimo mogućnost da se više bave sportom, a manje budu na telefonima i kompjuterima, jer bolje je i za roditelje, a i za djecu da se bave sportom – rekao je Dražan Janjanin.

Škola boksa osnovana je prije tri godine, ali je bilo prekida u radu. U njoj treniraju i neki od najboljih boksera u Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a jedan od njih je Nedim Selimović, trostruki državni prvak u boksu.

– To je, jednostavno, ljubav i od prvog dana sam ovdje. To je jedan viteški sport i pozivam sve da dođu i treniraju, kako zbog samoodbrane, tako i zbog rekreativnog treniranja – poručuje Selimović.

Za boks su zainteresovani i mlađi Prijedorčani. Među njima su Darijan Janjanin i Emilija Stakić.

– Boks treniram već tri godine. Treniram zbog druženja, ali i zbog te borbe i samih treninga – rekla je Emilija.

– Boks sam počeo trenirati prije dvije godine i ovo mi je veoma zanimljiv sport – kaže jedanaestogodišnji Darijan.

Treninzi se održavaju u renoviranim prostorijama, koje se nalaze u suterenu Gradske tržnice.  I to tri puta sedmično, ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom, od 19.00, odnosno od 20.00 časova.

B.D.