Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

BESPLATNA UČLANJENJA U NEDJELJI SVETOSAVLJA

NAJNOVIJE VIJESTI

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor omogućiće osnovcima i srednjoškolcima besplatno učlanjenje tokom nedjelje svetosavlja, najavila direktor ove ustanove Mara Ećim.
“Time ćemo obilježiti praznik posvećen Svetom Savi, prosvjetitelju i zaštitniku školstva”, rekla je Ećimova.

Osnovci i srednjoškolci mogu besplatno dobiti članske karte od 23. do 28. januara, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, a u subotu, 28. januara, od 8.30 do 12.30 časova.

Tokom godine, besplatno se mogu učlaniti djeca predškolskog uzrasta i učenici prvih razreda osnovnih škola, nezaposleni, ratni vojni invalidi i invalidi rada, supruge i djeca poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, dobrovoljni davaoci krvi, kao i lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga.

“Donijeli smo i odluku da u kategorije oslobođene plaćanja članarine uvrstimo i radnike u oblasti kulture i novinare”, dodala je Ećimova.

Godišnja članarina za zaposlene i vanredne studente je 15 KM, za djecu školskog uzrasta i redovne studente 10 KM, a za penzionere pet KM.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru ima oko 65.000 bibliotečkih jedinica, a prošle godine imala je 1.567 članova.

izvor: Srna

foto: Giga