U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

(VIDEO) BESPLATNOM ŠKOLOM TENISA POČELO “PRIJEDORSKO LJETO 2024”

Besplatnom Školom tenisa u okviru Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović”, pod pokroviteljstvom Grada Prijedora, počela je manifestacija “Prijedorsko ljeto 2024”. Zainteresovanost za Školu tenisa je velika, navode iz ovog kluba, dodajući da će biće uložen maksimalan trud da najmlađi ostanu u ovom sportu.
TK “Dr Mladen Stojanović” biće domaćin Međunarodnog teniskog turnira u organizaciji Tenisa Evrope za djecu do 12 godina. Pozivaju građane da dođu i vide koliki je značaj treniranja u nižoj dobi. U skladu s tim, kako prošlih tako i ove godine, Klub organizuje besplatnu Školu tenisa u okviru “Prijedorskog ljeta”.
 “Ogromno je zadovoljstvo što upravo na teniskim terenima našeg kluba započinje ‘Prijedorsko ljeto’, a za nas počinje tenisko ljeto 2024. godine. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj mališana. Nadamo se da će većina njih ostati i nakon završetka besplatne Škole tenisa, koja će da traje do kraja avgusta”, rekao je Goran Nović, predsjednik TK “Dr Mladen Stojanović”.


Bilo je teško izabrati ko će sve učestvovati na “Prijedorskom ljetu 2024”, jer je konkurencija bila velika, ističu iz Gradske uprave. Navode da je Organizacioni odbor zasijedao tri puta kako bi došli do finalne liste učesnika.
“Veoma je značajno da ‘Prijedorsko ljeto’ počinje baš iz TK ‘Dr Mladen Stojanović’  koji se nalazi u godini velikih jubileja. Naime, ovaj klub proslavlja 90 godina, s tim da se ove godine slavi i 110 godina igranja tenisa u Prijedoru. Najavljivali smo nekoliko puta da je Prijedor grad sporta i kulture i to smo pokazali ‘Prijedorskim ljetom 2024’, jer smo uvrstili niz manifestacija koje promovišu upravo sport i kulturu. Oganizovali smo mnoge besplatne sadržaje za naše najmlađe i radionice koje imaju za cilj da oni stasavaju u zdravom i vedrom duhu”, naglasio je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO.
U okviru višemjesečnog programa “Prijedorskog ljeta 2024” planirano je oko 60 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja. Manifestacija traje do 30. avgusta.

Renata Š. Novaković

Exit mobile version