13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

BEZ RAZMIŠLJANJA SKOČIO U VODU ZA DJEVOJKOM, ALI NJOJ NI TRAGA

Najnovije vijesti

Policija, vatrogasci, ronioci specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS (SAJ), civilna zaštita intenzivno i dalje tragaju za maloljetnom Prijedorčankom, 17. godišnjakinjom, D.Dž., koja je u nedjelju ujutro oko dva sata iza ponoći pala preko ograde, sa splava kod gradskog mosta, i nestala u rijeci  Sani.

Potraga je proširena sve do područja Novog Grada u kojem su policija, civilna zaštita i vatrogasci obaviješteni o nemilom događaju kako bi mogli pratiti stanje. Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor, potvrdila je da je istragom potvrđeno da je djevojka u vodu pala sama.

Zvezdana Alendarević
Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor

– Znači isključuje se mogućnost da je neko gurnuo. Nema elemenata krivičnog djela- rekla je Alendarević.

Djevojka je na splav stigla oko ponoći, a nakon rođendanskog slavlja u jednom od prijedorskih kafića. Njena najbolja drugarica slavila je 18. rođendan, u kafiću je ostao jedan dio društva, a drugi u kojem je bila 17-to godišnjakinja uputio se na splav gdje će se dva časa kasnije dogoditi tragedija. U nezvaničnim pričama očevidaca djevojka, inače učenica srednje Mašinske škole, sjedila je na ogradi splava  preko koje se iznenada prevrnula i nestala u rijeci. Nije izronila, a na splavu je nastao haos. Djevojke su vrištale, dozivale je plakale, no niko sa splava nije skočio za njom. Nekoliko minuta kasnije i stotinjak metara niže, uradio je to sa stepenica kod gradskog mosta Mladen Markus, medicinski tehničar na odjelu Psihijatrije. I to bez razmišljanja nakon što je čuo vrisku i saznao šta se desilo, a u nadi da će djevojku pronaći. Markus  kaže da je sa suprugom veče proveo u pivnici. Krenuli su upravo kući, kad je čuo da je djevojka pala u Sanu.

Mladen Markus
Mladen Markus

– Nisam vidio djevojku, ali sam odmah  skočio  u vodu. Pretpostavljao sam da mora biti tu negdje. Plivao sam i ronio nekih 500 metara nizvodno, gledao po površini vode….Od ljudi s obale tražio sam da osvijetle rijeku, ali ništa .Nije je bilo i najteže mi je to što je nisam uspio spasiti – rekao je potresen tragedijom Markus. Bila je ovo teška noć i za prijedorske vatrogasce.

Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor kaže da su nakon dojave odmah izašli na teren.

Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor

– Jedinica za spasavanje na vodi  i pod vodom pretražila je lijevu i desnu obalu Sane. Potragu smo prekinuli dva sata kasnije, a nastavili odmah ujutro. Nismo uočili nikakve tragove, mada smo nizvodno pretražili rijeku sve do mosta u Cikotama – kaže Miljuš.

“Istraga policije u kojoj su u prisustvu roditelja saslušavani i maloljetnici koji su bili u društvu s djevojkom potrajala je do kasnih popodnevnih sati. Djevojka je nezvanično bila slab plivač, a u trenutku kad je upala u rijeku na sebi je imala i zimsku jaknu.

KV.

Foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!