Godišnjicu rada i uspješnu sportsku godinu, Biciklistički klub “Kozara” obilježio je svečanim otvaranjem novouređenih prostorija Kluba u suterenu “Plavog nebodera”. Opremili su ih neophodnim trenažerima, spravama za fitnes te svlačionicom. Član Upravnog odbora Kluba Darko Dakić istakao je da je “Kozara” učlanila 50-ak biciklista te da su, uz biciklijadu povodom Dana grada, na kojoj je učestvovalo 200 biciklista, organizovali 6. tradicionalni Kozarski maraton “Stazama pobjede”, manifestaciju “Dan bez automobile” i druženje s biciklistima BK “Bambi” iz Slovenije. Učestvovali su na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu gdje su ostvarili značajne rezultate. Klub je šampion RS u brdskom biciklizmu i drugi u generalnom plasmanu Premijer lige BiH.

Najuspješniji takmičar, Siniša Lukić, zauzeo je vodeću poziciju kadeta RS i u Premijer ligi BiH te kao reprezentativac BiH učestvovao na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj. Rezultatima ga slijedi Damjan Stupar. Uz ostale takmičare, s mnogo uspjeha, nastupili su i veterani Kluba.

– U tekućoj godini imamo ambiciozne planove, a cilj nam je da u maju, uz pomoć Biciklističkog saveza i UCI-a, organizujemo trodnevnu međunarodu trku kategorije C i okupimo svjetska imena biciklizma. Planiramo animirati nove, mlade članove, organizovati besplatnu  školu i početne treninge, omasoviti članstvo, promovisati biciklizam u školama te se uključiti u brojna takmičenja. Organizovaćemo četiri manifestacije – rekao je Dakić te pozvao sugrađane da im se pridruže.

M.Bogun

PrethodniNA STARTU TURNIRA “MLADOST 2018”:U ČETIRI MEČA 18 GOLOVA (VIDEO)
SlijedećiPRIJEM POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE