13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

BILIJAR: SANJIN PEHLIVANOVIĆ POBJEDNIK PRVENSTVA PRIJEDORA

Najnovije vijesti

U organizaciji Bilijar kluba „Manila“ Prijedor, održano je dvodnevno Treće otvoreno Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru. Naš grad je ugostio evropske i državne prvake u bilijaru, te uspješne takmičare iz regiona. Nastupila su 32 takmičara, a pobjednik je Sanjin Pehlivanović, četvorostruki juniorski prvak Evrope, treći na svjetskom prvenstvu, pobjednik brojnih evropskih i međunarodnih turnira. U finalu je rezultatom  9:8 bio bolji od  Šandora Tota, višestrukog prvaka Evrope i osvajača preko 400 pehara sa rangiranih turnira širom svijeta.                                                      

Sanjin Pehlivanović
Sanjin Pehlivanović, osvojio prvo mjesto

Pobjednik Sanjin Pehlivanović je iz Sarajeva i tek mu je 15 godina. Na prijedorski turnir je stigao iz Italije, a iz Prijedora je otputovao za Kinu. Treće mjesto na ovom takmičenju podjelili su  Ivan Hodžić i Davor Kuruzović, dok je najbolje plasirani Prijedorčanin Luka Jojić zauzeo sedmo mjesto.

Luka Jojić
Luka Jojić zauzeo sedmo mjesto

Dražen Vrhovac, predsjednik Organizacionog odbora Međunarodnog turnira u bilijaru kaže da su od učesnika ovog zahtjevnog takmičenja  dobili  brojne pohvale za organizaciju, posebno za  gostoprimstvo. Zahvalio se gradonačelniku Milenku Đakoviću koji je u klubu „Manila“ prisustvovao takmičenju i na djelu vidio elitu bilijara među kojima i mlade Prijedorčane.

Treće otvoreno Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru bilo je svojevrstan sportski  spektakl i izuzetna prilika za promociju sporta u našem gradu,  a gosti su obećali ponovni dolazak. Generalni pokrovitelj Prvenstva bio je Grad Prijedor.

M.Bogun  

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!