18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

BILIJAR: U PRIJEDORSKOJ „MANILI“ EVROPSKA I SVJETSKA ELITA 

Najnovije vijesti

U organizaciji Bilijar kluba „Manila“, Prijedor, ovog vikenda  održava se Treće otvoreno prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru. Po treći put naš će grad  ugostiti evropske i državne  prvake u bilijaru,  a među njima i najmlađeg trostrukog prvaka Evrope u istoriji bilijarske igre, Sanjina Pehlivanovića (15 godina) iz Sarajeva. Pehlivanović je, ove godine, uz evopsko zlato osvojio i bronzu na  Svjetskom prvenstvu u Šangaju. Gosti Prijedora biće reprezentativci  Srbije, predvođeni Zoranom Svilarom, apsolutnim prvakom Srbije u svim takmičarskim disciplinama.

-Kao specijalno iznenađenje i poklon gradu i ljubiteljima bilijara,  BK „Manila“  Prijedor je od 20. do 26. februara obezbijedio boravak i učešće na Turniru višestrukog prvaka Evrope i osvajača preko 400 pehara sa rangiranih turnira širom svijeta, Šandor Tota. Tot će održati nekoliko treninga sa domaćim igračima, a u večernjim časovima predviđena su druženja sa posjetiocima Kluba. Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru biće  svojevrstan sportski  spektakl i izuzetna priliku za promociju sporta u našem gradu – ističe Dražen Vrhovac, predsjednik Organizacionog odbora.

Oba takmičarska dana, 25. i 26. februara, počinju u 10 časova,  Takmičenje u subotu traje do 23 časa a finale je najavljeno za nedjelju oko 18 časova, a   proglašenje najuspješnijih na ovom renomiranom takmičenju   je poslije 21 čas.

Generalni pokrovitelj Prvenstva je Grad Prijedor.

M.Bogun