„Prijedorska zima“, naziv je manifestacije koja će biti otvorena u četvrtak, 26. decembra i trajaće do 6. januara. Posjetioce očekuje bogat sadržaj, najavio je gradonačelnik Milenko Đaković.

-Tokom manifestacije biće organizovani prigodni programi u kojima će učestvovati četiri gradske osnovne škole, koje su pripremile atraktivne nastupe, potom će uslijediti puštanje lampiona, slikanje sa Djeda Mrazom i čitanje novogodišnjih pisama. Za novogodišnji ugođaj pobrinuće se prijedorski ugostitelji i muzičari koji će organizovati „Veče vina i tamburice“, ugostiteljsko veče i DJ veče. Na manifestaciji će biti izložene rukotvorine i prodaja prigodnih novogodišnjih poklona. Ni ove godine neće izostati doček Dječije Nove godine, koji će biti organizovan 30. decembra na malom gradskom trgu  – dodao je Đaković.

Gradski trg će, prema riječima Amire Ganić, direktora Turističke organizacije, biti pretvoren u pravu zimsku čaroliju. Svaki dan biće ispunjen različitim sadržajima.- Svako veče će biti tematsko. Prvo veče će biti „Veče tamburice i vina“, drugo veče će biti „Pop-rock veče, treće veče je „Veče rakije, izvorne i narodne pjesme“, četvrto veče je DJ party, a peto veče je planirano za ugostiteljsko veče, odnosno nastup Orkestra harmonika „Sky Glory“ i jednog lokalnog benda, a šesto veče je novogodišnja noć – istakla je Ganićeva.

Pored navedenog, Prijedorčanima je, u Ljetnoj bašti, na raspolaganju klizalište. Ovo je prvi put da Grad Prijedor i gradska Turistička organizaciju organizuju „Prijedorsku zimu“.

B.D.

PrethodniZA KATOLIČKE VJERNIKE NERADNI DANI 24. I 25. DECEMBAR
SlijedećiOTVORENA IZLOŽBA “MILANKOVIĆ 1879-2019”