Prijedor je danas bio domaćin sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva Mladih Demokratskog narodnog saveza. Za predsjednika prijedorske organizacije izabran je Bojan Martić.

– Prijedorski odbor ima oko 50 omladinaca. Stanje u našoj organizaciji je na zavidnom nivou. Jako puno radimo i imamo mnogo mladih između 20 i 25 godina, što je dobro. Podmlađujemo Organizaciju, a u Prijedoru imamo stabilnu budućnost i dobar tim koji će nastaviti raditi za DNS kako na lokalnom nivou, tako i u Republici Srpskoj – izjavio je Martić.

Prijedor nije slučajno odabran za mjesto održavanja ove sjednice, jer slovi za bazu Demokratskog narodnog saveza, gdje je Stranka i omladina najjača, rekao je Borivoje Obradović, predsjednik Organizacije mladih DNS:

– Posljednjih godina primjetni su napadi svih mogućih političkih aktera na DNS i namjerno smo izabrali Prijedor, jer nas to motiviše da budemo jači i snažniji te da nastavimo trend rasta DNS na sledećim izborima – prokomentarisao je Obradović.

Sjednici je prisustvovao lider DNS Marko Pavić koji je s mladima razgovarao o problemima koji ih muče: o njihovom položaju, odlasku u inostranstvo, zapošljavanju… Govora je bilo i o nedavno potpisanoj reformskoj agendi, formiranju Savjeta ministara te koalicionim odnosima.   

– Sa ovog sastanka nosim snažan utisak, a to je opredjeljenost mladih da grade Republiku Srpsku i bolju budućnost za sebe i sve one koji žive u RS. Njihovo interesovanje ne samo za trenutnu situaciju nego i za ono što ćemo raditi za 10 godina, potpuno je u skladu s politikom koju vodi DNS: da radimo dugoročno, da ne podlegnemo trenutnim politikanskim temama nego da se sistematski i organizovano bavimo najkrupnijim pitanjima političkog, ekonomskog i drugog razvoja RS. Dao sam podršku mladima danas za njihove aktivnosti i oni su bili ta snaga koja je nakon pokušaja rušenja DNS, krajem prošle godine, čvrsto stajala na principima politike Stranke. Pokazali su se kao organizovana snaga koja će sutra preuzeti DNS, ali i na narednim lokalnim izborima značajno doprinijeti povećanju broja glasova – rekao je Pavić.

D. S.

PrethodniDO PONEDJELJKA IME MINISTRA IZ REDOVA DNS
SlijedećiKASA JAVNIH PRIHODA TEŽA ZA 48 MILIONA KM