6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

BOKS: MILOŠ JANJANIN PROTIV “PRINCA TOGOA”

Najnovije vijesti

Prijedorčanin Miloš Janjanin, najmlađi u ovoj bokserskoj porodici, u petak, 21. jula, boriće se za titulu  interkontinentalnog prvaka u verziji UBF.

U glavnoj borbi, u afričkoj državi Togo, Janjanin je izazivač Kouami Folu Kuegi koji, inače, boksa sa njemačkom licencom. Janjaninov protivnik, „Princ Togoa“, nosilac je interkontinentalne titule u velter kategoriji do 69 kilograma, verzija UBF.

– Meč se održava blizu granice sa Burkina Fasom, u samom srcu džungle. Planirano je da traje 12 rundi. Ovo je moj  debitantski nastup u velter kategoriji. Kuega je jako iskusan protivnik iza koga je 14 pobjeda i tri poraza. Bez obzira što je  izuzetno opasan borac i bori se na domaćem terenu, uvjeren sam u trijumf – ističe Miloš Janjanin.

Janjaninov trener u ovom meču biće njegov brat Slađan. On će, ujedno, boksovati revijalni, uvodni meč u trajanju od osam rundi. Nokauter Slađan očekuje da će se njegov  protivnik znatno ranije naći na podu.

– Ja sam trenutno jači i kvalitetniji borac. Spreman sam i želim da pobjedim i da se dokažem, a onda napokon nastavljam pohod na američki svjetski tron – rekao je Slađan Janjanin, koga od milja zovu “Afrički kralj”.

Ponuda braći Janjanin da boksuju stigla je od njemačkog menadžera Dalibora Bana.

M.Bogun