5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

BOKSERSKA LIGA RS: „Srcem u ring“ za Mladena Paukovića

Najnovije vijesti

Prijedor je, protekle subote, bio domaćin 3. kola Bokserske lige Republike Srpske. Snage su odmjerili bokseri iz najboljih klubova, u svim uzrasnim kategorijama. Takmičenje je otvorio gradonačelnik Milenko Đaković. On je napomenuo da je, organizacijom brojnih takmičenja, Prijedor pokazao da je grad sporta, te da bi bilo dobro kada bi publika više posjećivala sportska dešavanja.

– U našem gradu, u svim oblastima društvenog života, ima puno toga za sve one koji žele da prisustvuju takvim događajima. Pored pozdrava svim sportistima, poručujem i našim sugrađanima da, kada god imaju vremena, svrate u dvoranu, u pozorište, na sva mjesta u kojima se održavaju sportski, kulturni i drugi događaji – poručio je Đaković.

Predsjednik Bokserskog saveza RS, Milenko Tomić, naglasio je da je Prijedor definitivno grad boksa, što pokazuje i broj klubova koji ovdje postoje. – U Prijedoru imamo četiri kluba. To je veoma pozitivno, jer takav broj klubova nemamo ni u Banjaluci. Lijepo je vidjeti kad prijedorski klubovi na takmičenju izvedu tridesetak mladih boksera. To znači da ovdje zaista postoji veliki potencijal – rekao je Tomić, dodavši da bi bilo dobro da Gradska uprava dodatno podrži boks, kako bi se stvorili uslovi za njegovanje pomenutih talenata.

Treće kolo je održano pod moto „Srcem u ring“, a imalo je humanitarni karakter, budući da je sav prihod od ulaznica proslijeđen za pomoć liječenju Mladena Paukovića. Nebojša Kuzmanović, trener KBK „Gong“, koji je i organizator ovog kola, zahvalio se svima koji ih podržavaju. – Inicijativu da ovo bude humana priča podržao je Grad, na čelu sa gradonačelnikom, Bokserski savez BiH, te Bokserski savez RS – rekao je Kuzmanović.

Doprinos ovoj priči dale su članice Plesnog studija „TOP DANCE“, koje najavljuju novu humanu aktivnost u saranji sa „Gongom“. Dada Topić iz „TOP DANCE-a“ poručila je da je u planu da 29. aprila u centru grada održe performans, koji bi bio usmjeren za pomoć Lei Ališić.

Takmičenju je prethodila 20. redovna Skupština Bokserskog saveza RS, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2018. godinu. Predstavljen je Plan rada za 2019, kao i Plan rada po pitanju profesionalnog boksa.

Z. J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!