BOLNICA DOBILA TRI NOVA RESPIRATORA (video)

Zahvaljujući akciji “Respiratori za Srpsku”, koju sprovodi Crveni krst iz Bijeljine, prijedorska Bolnica “Dr Mladen Stojanović” dobila je tri respiratora. Dva su stigla u ovu zdravstvenu ustanovu, a treći, koji je obezbijeđen zahvaljujući “Elektroprivredi Republike Srpske” biće isporučen naredne sedmice. Vršilac dužnosti direktora Bolnice, Mirko Sovilj, zahvalio se na ovoj značajnoj donaciji. Kako kaže, prijedorska bolnica spremna je da odgovori svim izazovima koje nosi epidemija virusa korona.

– Mi ćemo, uz jačanje naših kadrovskih potencijala, biti u potpunosti spremni za neko buduće vrijeme, bez obzira na to kako će dalje teći pandemijski ciklus ovog virusa. U potpunosti smo spremni da odgovorimo potrebama i zadacima koji budu postavljeni pred nas – dodao je Sovilj.

U okviru akcije “Respiratori za Srpsku”, svaka zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj dobila je najmanje tri respiratora, potvrdio je Aleksandar Savić, predstavnik bijeljinskog Crvenog krsta.

– Akciju je pokrenuo Slavenko Ristić, sa svoje dvije firme. Animirao je veliki broj privrednika, koji su bili veoma humani i ja im se na tome zahvaljujem – istakao je on.

Pomenuta akcija biće završena naredne sedmice, kada će respiratore dobiti bolnice u Hercegovini i Istočnom Sarajevu. Bolnica u Prijedoru trenutno ima 12 respiratora.

B. Dakić

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!