-3.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

BORAČKA POPULACIJA: ZAPOŠLJAVANJE NAJVEĆI PROBLEM

Najnovije vijesti

Predsjednica prijedorske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica izjavila je danas da je zadovoljna onim što je urađeno u prvom polugodištu ove godine, ali ne i onim što se, bilo iz objektivnih, bilo iz subjektivnih razloga, čini ili ne čini na zapošljavanju djece iz boračke populacije.

– Problem nisu samo nezainteresovani poslodavci, već i naša djeca, jer često ne prihvataju ono što im se nudi – pojasnila je Karlica i naglasila da je zapošljavanje djece poginulih boraca, zajedno sa rješavanjem stambenih pitanja, bitan prioritet ove organizacije.

Karlica je, i pored svega, najavila nastavak prakse dodjele zahvalnica – priznanja onima koji su dali prilog zapošljavanju boračke djece, pa će ih, pored ostalih, dobiti i bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, direktor RŽR-a Stanko Vujković i direktor Hotela „Prijedor“ Aleksandar Stjepanović.

– Nadam se da će to biti podstrek i za druge prijedorske subjekte i poslodavce – dodala je Karlica i upozorila da se sve više njihovih članova suočava sa problemima zdravstvne prirode.

– Mi, istina imamo, dva fonda solidarnosti, ali je to nedovoljno da zadovoljimo sve potrebe na socijalnom i zdravstvenom planu, a nadamo se da će i lijekovi stvarno pojeftiniti, što bi za ovu populaciju bilo od velike koristi – zaključila je Karlica.

R.R.

foto: Giga