Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

BORS: FORMIRANJE NOVIH BORAČKIH UDRUŽENJA NE IDE U PRILOG BORCIMA

NAJNOVIJE VIJESTI

Duško Miletić, predsjednik Skupštine Predsjedništva Boračke organizacije RS, rekao je da formiranje novih udruženja boraca i drugih boračkih kategorija ne donosi dobro borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca.

Duško Miletić , predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/

– Nažalost, neka udruženja građana koja predstavljaju boračke kategorije formirana su iz ličnih interesa, a najveća sramota u tim podjelama je ona kojom se žele podijeliti starješine i vojnici Vojske RS. Šta je starješina bez vojnika i obrnuto? Tako nešto ne bi se smjelo dogoditi – istakao je Miletić na današnjoj sjednici Predsjedništva BORS-a u Prijedoru.

Prije sjednice, članove Predsjedništva BORS-a primio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je poručio da u Republici Srpskoj mora postojati statusna boračka organizacija i da je to, svakako, BORS.

– Postoje određena nerazumijevanja i nesporazumi koji se moraju rješavati pomoću republičkih organa koji se bave ovim pitanjima – istakao je Đaković.


Delegacija Predsjedništva BORS-a položila je vijence na spomenik “Za krst časni”, a sjednici se priključio i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

P.Š.

foto: Giga