18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

Bosnamontaža- odrađen veliki posao za kruševačku Toplanu

Najnovije vijesti

U posljednjih nekoliko godina prijedorska ,,Bosnamontaža,, bilježi dobre poslovne rezultate zahvaljujući sklapanju ugovora sa inostranim partnerima. Jedan od takvih značajnh projekata je i izrada ekomajzera, odnosno grijač vode, za potrebe Toplane u Kruševcu.

Ekomajzer , težak preko 50 tona, po riječima Duška Anđić dip inžinjera mašinstva koristi se zbog efikasnije uštede pri  zagrijavanju vode u toplovodnom sistemu. U njega je, kako tvrdi, ugrađeno mnogo materijala, među kojem samo 65 000 metara cijevi.

-Ovaj projekat je izazov za sve zaposlene u ovom preduzeću- navodi Anđić dodajući da su slični projekti po zahtjevnosti i obimu posla i ranije rađeni za neke firme kako na ovom prostoru tako i u inostranstvu.

Izrada ekonomajzera iziskivala je ne samo puno materijala nego i radnih sati stručnjaka raznih profila, navodi Đorđe Bašić šef proizvodnje, dodajući da se u Bosnamontaži na ovom projektu radili i prekovremeno kako bi se ispunio rok.

Ekomajzer put Kruševca će  krenuti  sutra specijalnim prevozom i pod pratnjom a za njim će otići i nekoliko radnika kako bi se ugradio do početka grejne sezone.

P.Š.