Prvi pješadijski bataljon Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je u Prijedoru organizovao tradicionalni božićni prijem. Prijemu, održanom u kasarni „Žarko Zgonjanin“ prisustvovali su predstavnici vojnog i civilnog društva. Pukovnik Goran Stokić, istakao je da pripadnici Oružanih snaga, osim što imaju važnu ulogu u slučaju raznih nepogda i nesreća, učestvuju i u svim drugim vidovima kulturnog i društvenog života.

 – Mi imamo izuzetno dobru saradnju sa gradskim vlastima, policijom, civilnom zaštitom, učestvujemo u svim kulturnim i sportskim manifestacijama, kao i humanitarnim akcijama. Značajan smo subjekat u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi – dodao je on. 

Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora. Mileno Đaković smatra da vojska ima značajnu ulogu u svim segmentima života, te da se njihov značaj naročito istakao u  kriznim situacijama.

-Ja svima želim uspješnu godinu i da svi ljudi, a naročito oni u uniformama, godinu provedu u miru na svojim radnim zadacima – rekao je Đaković.

Božićni prijem u kasarni “Žarko Zgonjanin” organizuje se već nekoliko godina. Okupljeni su iskoristili priliku i da svim građanima čestitaju novogodišnje i božićne praznike.

B.D.

Prethodni“OPTIMISTI”: PAKETI SA HRANOM ZA 72 UGROŽENE PORODICE (video)
SlijedećiPOZIV GRAĐANIMA DA UČESTVUJU U BOGOJAVLJENSKOJ LITIJI (video)