Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

BRAČNI PAR OSUMNJIČEN ZA PRIBAVLJANJE PROTIVZAKONITE KORISTI OD 600.000 KM

NAJNOVIJE VIJESTI

 Bračni par čiji su inicijali M.M. i B.M. iz Kostajnice osumnjičeni su da su krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora, pribavili protivpravnu imovinsku korist od 600.800 KM i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije.
Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su krivična djela izvršena tako što je osumnjičeni M.M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice privrednog subjekta iz Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača – pravnog lica iz Italije, prodao 11 teretnih i dva putnička vozila drugom privrednom društvu iz Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B.M.

“Novčani iznos od 142.612 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu”, naveli su iz policije.

Kako je vrijednost vozila procijenjena na 600.800 KM, osumnjičeni M.M. i B.M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije, dodaje se u saopštenju.

Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor zbog sumnje da su počinili krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora.

SRNA