Brankica Damjanović: Jednom novinar, uvijek novinar

Brankica Damjanović promovisala je svoje književno stvaralaštvo u Prijedoru. Čitalačkoj publici predstavila je četiri zbirke kratkih priča. Riječ je o djeilma u kojima opisuje događaje iz svog svakodnevnog života i života njoj dragih osoba.

-To je sve ono što se događa oko mene. To je taj novinar u meni, koji nikada ne miruje. Svaki čovjek je jedna priča, na neki način sam samo budna da sve to što se događa oko mene primjetim, pa onda dam neku svoju poruku. Vidim po reakcijama ljudi da oni razumiju to što ja govorim – rekla je Damjanovićeva.

Iza nje su dvije decenije rada na televiziji. Radila je kao spiker, novinar, urednik, a kada se zasitila tog posla, odlučila je da promijeni posao, ali su olovka i papir i dalje sastavni dio njenog života. – Moje priče i tekstovi imaju kratku novinarsku formu, tako da ima istine u onome “jednom novinar, uvijek novinar.”  Otkad sam napustila novinarstvo, ne pratim ni televiziju, ni radio, ni ostale medije, osim interneta – kaže ona.

Damjanovićeva radi na pripremi svog prvog romana, koji bi svjetlo dana trebao ugledati na ljeto. Promociju njenog stvaralaštva u Prijedoru organizovala je Narodna biblioteka “Ćirilo I Metodije”.

B.D.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!