11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

„BRKOVI“, NOVA PREDSTAVA ORGANIZACIJE „MOST MIRA“

Najnovije vijesti

Organizacija „Most mira“ u Prijedoru radi na zanimljivom pozorišnom projektu pod nazivom „Brkovi“. Riječ je o komediji koja se „vrti“ oko pitanja vezanih za brkove, a neka od njih su: šta su brkovi u današnjem društvu, čemu služe, te   kako i zašto ih sučemo.

Kroz četiri mjeseca, koliko traje projekat,  mladi Prijedorčani koji su uzeli učešća u ovim radionicama radiće  na razvijanju priče, kostima, muzike i svega onoga što čini jednu predstavu. Sve to nastaje na radionicama, i ovaj pristup naziva se razvojno pozorište. Ove radionice vodi Maja Milatović Ovadia, pozorišni redatelj.

Maja Milatović Ovadia, pozorišni redatelj

– Pozorište je umjetnički medij koji može da priča o tome šta je svijest oko nas. Ideja je da se družimo, igramo i kroz tu igru analiziramo društvo oko nas – rekla je Milatović Ovadia, i dodal da sa ekipom rade i umjetnici iz Velike Britanije.

Među dvadesetak prijedorskih omladinaca koji učestvuju u kompletnom iskustvu projketa „Brkovi“ je i Stefan Simić.

Stefan Simić

– Tu sam zbog dobre zabave, dobrog druženja. Ovo je mjesto gdje se čovjek može slobodno izraziti i reći šta misli. Fantastično je – kazao je Simić, koji očekuje da će premijera predstave zabaviti i građane Prijedora. A premijera je zakazana za 4. jun u Pozorištu Prijedor, kada ćemo saznati nešto više o samim brkovima.

Z.J.

foto: Giga