1.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

BROJ SAOBRAĆAJNIH NESREĆA SA POGINULIMA MANJI ZA 71 ODSTO

Najnovije vijesti

Za devet mjeseci ove godine zabilježen je najmanji broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima i najmanji broj poginulih učesnika u saobraćaju, uzimajući u obzir desetogodišnji prosjek, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.
U posljednjih 10 godina za devet mjeseci u prosjeku se događalo 14 saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim licima, dok su tokom ove godine evidentirane četiri, odnosno za 71,42 odsto manje.
saobracajka-2
Na području koje pokriva CJB Prijedor za devet mjeseci ove godine u četiri saobraćajne nesreće poginulo je sedam lica i to jedan vozač, tri suvozača, dva putnika, od kojih jedno dijete, i jedan biciklista. U jednoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodina na pružnom prelazu “trinaesta”, smrtno su stradala četiri lica, a u preostale tri po jedno.

Policijski službenici CJB Prijedor intenzivno provode preventivne i represivne mjere s ciljem postizanja i održavanja dobrog stanja bezbjednosti saobraćaja.

“Broj evidentiranih prekršaja je u porastu za 11,56 odsto u odnosu na 2015. godinu, a posebno se ističe rast broja isključenih vozača i vozila iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, kao i broj isključenih vozila iz saobraćaja zbog utvrđene tehničke neispravnosti”, navode u CJB Prijedor.

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga