Kako bi komunikacija Gradske uprave i Skupštine grada sa građanima bila što jednostavnija, brža i sigurnija u narednom periodu radiće se na unapređenju aplikacija na zvaničnoj web stranici Grada Prijedora.

Putem web i “Fejsbuk” stranice, koja će uskoro biti promovisana, svaki građanin će biti upoznat sa onim što radi Gradska uprava. Time će se, kako ističe gradonačelnik Dalibor Pavlović povećati odgovornost u radu lokalne zajednice. Jedan od prioriteta je poboljšanje rada aplikacije “48 sati”.

– U narednom periodu ćemo aktivirati sve postojeće aplikacije na sajtu Grada Prijedora, naročito aplikacije “48 sati”, koja je zamišljena da se u tom roku odgovori na sva pitanja koja građani postave. Sa svojim zamjenikom sam dogovorio da formiramo tim moji će raditi na tom servisu i ozbiljno se posvetiti pitanjima naših građana. Svakih sedam dana ćemo održavati sastanike sa predstavnicima komunalnih preduzeća i nadležnih odjeljenja. Svako ko dobije pitanje, moraće da odgovori ili da završi problematiku koju su naveli građani, te da nam o tome podnese izvještaj – pojasnio je Pavlović.

Potrebna je pomoć svih građana, naglašava on, kako bi se mogli uvidjeti svi problemi koje grad može riješiti.

– Na svako pitanje građana moraće se odgovoriti. Onaj ko ne postupi po pitanjima, lično će odgovarati meni. Ozbiljnost, brzina i sposobnost moraju doći do izražaja. Onaj ko ne bude želio da se tako ponaša u ovoj Gradskoj upravi, pogotovo prema našim građanima, neće imati mjesta da ovdje radi – dodao je gradonačelnik.

Planirani koncept u središte stavlja građanina, pojasnio je Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, koji će imati mogućnost da postavi pitanja i odbornicima.

– U narednom periodu ćemo prezentovati sve te mogućnosti i usluge, otvoriti Gradsku upravu i Skupštinu grada prema građanima, omogućiti direktniju i transparentniju komunikaciju građana i odbornika. Svi audio i video zapisi sjednica biti dostupni na web stranici grada, preko aplikacije “eCitizen”, građani će moći direktno da postavljaju pitanja odbornicima i dobijati odgovore. Takođe, sva pitanja građana i odgovori odbornika će biti dostupni na stranici grada – rekao je Duratović.

Cilj je poboljšati transparentnost u radu, te da građani budu upućeni u sve ono što radi gradska vlast.

M. Šodić