Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

BRZOM INTERVENCIJOM VATROGASACA IZBJEGNUTA VEĆA MATERIJALNA ŠTETA

NAJNOVIJE VIJESTI

Požar koji je zahvatio pomoćni objekat na imanju Irfeta Bajrića u Ulici Dušana Pantelića u Gomjenici, ugašen je na vrijeme. Uzrok su, prema svemu sudeći, bile električne instalacije.

U kombinaciji sa drvenom građevinom punom slame, to je moglo biti kobno. Požar su primijetile komšije, koje su odmah priskočile u pomoć.

Irfet Bajrić

– Komšije su radile na njivi, vidjele vatru i povikale: „Gori štala!“ Kad smo došli tamo, gorio je kabal na štali. Pošto je drvo suvo, plamen se brzo širio i eto dokle je došlo – kaže Bajrić.

On se zahvalio komšijama na pomoći, ali i pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, koji su se našli na licu mjesta svega nekoliko minuta nakon dojave o požaru.

– Vatrogasci su stigli u roku od nekoliko minuta i definitivno ugaslili vatru sa kojom smo se mi pokušavali izboriti – naveo je Bajrić.

Šteta je materijalna, a pored samog objekta, stradale su i građevinske mašine i alati koji su se u njemu nalazili. Oštećen je i traktor za čiju će popravku, prema Bajrićevim riječima, trebati preko 3.000 KM. Sve bi bilo mnogo gore, da su stradale ovce koje su se nalazile u objektu, ali ih je na vrijeme izveo jedan od komšija.

Požar se lako mogao proširiti i na plastenik u kojem se nalazi preko 25.000 komada rasadnog materijala, čime bi bio doveden u pitanje cjelokupni rad i prihodi u ovoj godini, kaže Bajrić.

Z.J.

foto: Giga