Dva života su spasena brzim reagovanjem internista u Bolnici „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru i kardiologa Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjoj Luci. Naime, u prijemnu internističku ambulantu prijedorske bolnice istovremeno su stigla dva pacijenta sa srčanim udarom. S obzirom da ova bolnica ima samo jedno sanitetsko vozilo i dvoje dežurnih internista, od kojih samo jedan ide u pratnju za Banja Luku, našli su se pred teškom odlukom. Brza reakcija bila je presudna.

doktor Vesna Jelača, specijalista interne medicine prijedorske bolnice

– Pomislila sam da nemam pravo da kažem da jedan ide, a drugi ne.  Pozvala sam kolegu, koji se za tri minuta našao pred vratima naše ambulante. Kolega je ostao u bolnici, a nas dvije smo krenule za Banja Luku – rekla je doktor Vesna Jelača, specijalista interne medicine prijedorske bolnice. Njen kolega sa UKC-a RS, doktor Nikola Šobot, interventni kardiolog, kaže da su kod oba pacijenta „po zlatnom standardu“ pristupili liječenju i da im je ugrađen stent.

Radomir Novaković iz Novog Grada uspješno se oporavlja, a za doktore koji su mu spasili život ima samo riječi hvale.

Kako u prijedorsku bolnicu dolaze pacijenti iz cijele regije, direktor Mirko Sovilj kaže da su ovakvi slučajevi dokaz da Bolnica treba angio-salu. Imaju stručni kadar i prostor, ali im samo nedostaje oprema, koja bi, u slučajevima kao što je ovaj, skratila kritične minute.

M.Stegić

PrethodniPROMOCIJA STOJILJKOVIĆEVOG “OLUJNOG BEDEMA”
SlijedećiPRED SEZONU SKIJANJA NA KOZARI (VIDEO)