Posljednja tri dana Mirko Šurlan i Dragan Marić obrok su dobili od Udruženja građana „Optimisti“. Juče na Vaskrs uz hranu su stigli pereci i jaja, a dan ranije i paket s hranom. Zijad Ćanić, Ćana, predsjednik UG „Optimisti“ u čijem sastavu djeluje i istoimena narodna kuhinja koja dnevno hrani 220 korisnika kaže da je nakon saznanja u kakvim uslovima žive Mirko i  Dragan odlučio da im bar malo pomogne. – Ako ništa drugo ,da dobiju  bar  topal obrok- kaže Ćanić koji im i ubuduće namjerava donositi hranu. Kad su njih dvojica u pitanju tu će trebati  veća pomoć, jer žive u  devastiranoj kući bez vode i struje.  Mirko ima malu penziju, koja po njegovim riječima iznosi oko 150 maraka, no to je sam kap u moru potreba. – Narednih dana razmotrićemo i njihov slučaj  na Koordinacionom tijelu koje okuplja predstavnike gradske uprave i humanitarne organizacije.

Hranu smo im obezbijedili, ranije smo Mirku davali i jednokratnu novčanu pomoć, pakete s hranom, no njihov problem je smještaj. I tu treba naći trajnije rješenje. Ono što je problem je da nažalost nisu jedini s ovim problemom, jer slične slučajeve imamo i u Jutrogošti , Rasavcima i u drugim mjestima na području grada Prijedora- kaže Branislav Vujasin, direktor Centra za socijalni rad. Mirko je na svu muku i teško bolestan, ima astmu, ali je zahvalan svima koji mu pomažu. – Nemam riječi kojim bi se zahvalio  ovom čovjeku ( Ćani) koji me je posjetio i obradovao s toplom hranom. Mene i Dragana koji vidi samo pet odsto- kaže tiho Mirko koji sa svojim 78 godina aktivno i piše. Inače Dragan se hrani u javnoj kuhinji „Hleba života“. Oni koji žele da  pomognu ovim nesretnim ljudima mogu da se obrate u  UG „Optimisti“, na broj telefona 0603584890 ili na FB stranicu ovog Udruženja, a mogu ih i lično posjetiti.  Nalaze se preko puta Stare kuglane.

M.Z.

PrethodniСРЕЋАН ВАСКРС!
SlijedećiNA VIRUS KORONA POZITIVNO 19 LICA, OPORAVLJENA 262

2 COMMENTS

  1. Evo što ti je život, Mirko i Dragan nemaju za hranu pa im humani Bošnjaci donose, a komšija mu napravio vilu od bog zna kakvih para i rada. Komšija je mogao da im otkupi deo zemlje ili da im sagradi manju kućicu. Al ova dva poštena čoveka nisu htela ničije milostinje i žive sirotinjski dok komšija nastavlja sa svojim imperijem. To me seća na Pavićevu i Dodikovu vladavinu da imaju bogatstvo u svom dvorištu a komšiji krava nek crkne. Setimo se samo Dodikovog sina i kredita. Međutim narod voli folklor na televiziji pa bi opet izabrao ove iste da mu nije dosadno, jer ako dođu drugi treba raditi.