U prostorijama CO-Working centra u Agenciji za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD” danas je održan Meet-up događaj pod nazivom “Kreativna industrija – Potencijal za razvoj karijere”. Kreativci iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine okupili su se u Prijedoru, kako bi mladima koji planiraju da se okušaju u kreativnoj industriji prenijeli svoja iskustva i upoznali ih sa idejama i dobrim praksama iz ove oblasti. Dijana Tepšić, osnivač i kreativni direktor “Play Team” kreativne radionice iz Banjaluke, tvrdi da je budućnost definitivno u kreativnoj industriji, koja je sve zastupljenija i na našim prostorima.

– Ona je najbrže rastuća, nakon IT industrije. Doprinosi ekonomskom i društvenom napretku jedne zemlje i nikako se ne smije zanemariti. Ogroman je potencijal u kreativnoj industriji i meni je drago da se u posljednje vrijeme sve više priča o tome – dodala je ona.

U prijedorskoj Agenciji za ekonomski razvoj grada “PREDA” nedavno je otvoren CO-Working prostor, koji je namijenjen mladim kreativnim ljudima. To je korak dalje ka podizanju svijesti o značaju kreativne industrije, smatra Goran Rodić, projekt-menadžer te agencije.

– Otvoren je prvi javni poziv za popunu mjesta u CO-Working prostoru, tako da ovaj događaj ima za cilj promociju samog poziva. Nadamo se da će se mladi ljudi opredijeliti da apliciraju sa svojom poslovnom idejom – rekao je Rodić.

Događaj je dio projekta “TALIA”, koji finansira Evropska unija.

B.D.

Prethodni„OPTIMISTI“ DOBILI NOVE PROSTORIJE ZA JAVNU KUHINJU
SlijedećiRADNICI VRTIĆA POTPISALI PETICIJU PROTIV SMJENE DIREKTORA