12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ZORAN BUJIĆ NOVI TRENER FK”SLOBODA” IZ NOVOG GRADA

Najnovije vijesti

Prijedorčanin Zoran Bujić novi je  šef  stručnog štaba FK ”Sloboda” Novi Grad.  On  je osam godina igrao i stasao u ovom klubu osnovanom 1910. godine i povratkom u klub osjeća se kao dio složne porodice. Lako se uklopio u tim, a asistent mu je Milorad Inđić-Điđi.

-Trenutno, bodovno, za vodećim “Željom” mnogo zaostajemo. Nema predaje! Igraćemo do posljednje minute sezone i pokušati  povratiti se u Prvu ligu RS. Ako se to ne desi ove sezone želimo uspjeti u narednoj – kaže  Bujić.

Mnogo očekuje od saradnika, bivših  saigrača i ljudi od fudbalskog autoriteta poput Ognjena Dašića, Gorana  Stupara, Drage Pece Ivančevića, Radenka Berete…

Bujić s ponosom priča i o FK “Rudar Prijedor” i timu koji je od Druge lige Republike Srpske do Premijer lige BiH došao sa neprevaziđenom generacijom i  trenerom Darkom Nestorovićem.

Rado se sjeća titule šampiona Prve lige Republike Srpske u sezoni 2014-2015. godine,  a posebno nakon 20 godina, osvajanja trofeja Kupa Republike Srpske kad je na klupi sjedio uz Borisa Gavrana, velikog čovjeka i stručnjaka. Bujić je, uz seniorski tim, uspješno vodio  i juniorski pogon  “Rudar-Prijedora” od kojih su mnogi  danas u seniorskom sastavu, a neki su u “Slobodi” i na njih ozbiljno računa. Bivši reprezentativac Republike Srpske Zoran Bujić posjeduje “B” i “A” trenersku licencu, a  odlučio se i za sticanje profi licence.

Stastveni lovac iz fudbalske familije Bujić, prije otvaranja  lovne sezone, cilja osvajanje titule špampiona Druge lige RS, grupa Zapad. Poželimo mu i njegovim momcima iz “Slobode” uspjeh na tom putu.

M.Bogun

Foto: arhiva