Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

ČAJ ZA LEČENJE REUME I IŠIJASA

NAJNOVIJE VIJESTI

Breza je jedna od najboljih diuretičkih biljaka sa snažnim dejstvom. Čaj se pravi od pupoljaka i lišća breze i predstavlja jedan od najjačih prirodnih diuretika.
On pospješuje izlučivanje prekomjerne tečnosti iz tijela, pomaže prilikom smanjivanja otoka koji se mogu javiti usljed otkazivanja srca ili bolesti bubrega.

Pošto čaj od breze pospješuje izlučivanje prekomjerne tečnosti, on isto tako pospješuje i izbacivanje toksina iz tijela. Sudeći po tome, breza je aktivni „lovac“ u tijelu. Štaviše, čaj od breze dezinfikuje urinarni trakt.

Čaj od breze ne treba piti previše često jer postoje i druge biljke koje isto tako utiču na izlučivanje urina ali se on naročito preporučuje za razlaganje kamena i bezbolno izbacivanje kamena u bubregu.

Lišće breze se uspješno koristilo za tretiranje kožnih bolesti, lišajeva, uklanjanje proteina iz urina, izbacivanja kiseline iz organizma i koristi se kao lijek za groznicu i reumatsku bolest.

Sok i vino od breze predstavljaju odličan prirodan lijek za tretiranje arteroskleroze, gojaznosti, kamena u bubregu i drugih bolesti bubrega.

Prirodni recepti od breze

Čaj za izbacivanje viška vode iz organizma

5g lišća od breze, 5g ruzmarina, 5g lišća koprive, 10g poljskog rastavića i 10g lišća borovnice. Jednu kašiku ove mješavine ulijte u dva decilitra ključale vode. Možete dodati med u ohlađen čaj.

Čaj protiv reume i išijasa

Koristite istu količinu lišća breze, koprive i kore pasjakovine. Pripremite i popijte čaj na isti način kao i kod prethodnog recepta.

izvor: Webtribune