Predstavnici Auto-moto saveza, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto društva “Prijedor” danas su, povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta, posjetili djecu koja pohađaju osnovnu školu u Javnoj ustanovi Centar “Sunce” u Prijedoru.
Djeca uzrasta od 10 do 12 godina iz ovog centra učestvovala su na konkursu za najbolje likovne i literarne radove o temi “Bezbjednost djece u saobraćaju” koji su raspisali Republički pedagoški zavod, Auto-moto savez i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić je tokom boravka u ovom centru uručio diplome i prigodne poklone Dragani Zdjelar i Dušanu Riviću koji su imali zapažene radove na tom konkursu.

“Ove godine smo prepoznali da ova ustanova zaslužuje pažnju da se ova nedjelja djeteta na ovaj način obilježi ovdje, a Auto-moto savez Republike Srpske, kao društveno odgovorna organizacija, vodi računa upravo o najmlađim učesnicima da se pripreme za samostalno učestvovanje u saobraćaju”, rekao je Babić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, obraćajući se okupljenima, istakao značaj razvijanja saobraćajne kulture kod djece, te pozdravio aktivnosti Auto-moto saveza Republike Srpske.

“Posebno smo zahvalni što su ova djeca prepoznata kao grupa učesnika u saobraćaju koja zaslužuje pažnju i kao učesnici treba da budu edukovani kako da budu njegovi aktivni, ali bezbjedni akteri”, rekao je Đaković.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković je u ime štićenika ove ustanove zahvalila za ukazanu pažnju ovoj djeci, te izrazila nadu da će sličnih akcija biti i tokom ove školske godine.

izvor: Srna

PrethodniRUKOMETAŠI PRIJEDORA GOSTUJU U KOZARSKOJ DUBICI  
SlijedećiPOKUŠAO UBITI BIVŠU ŽENU, A POTOM SE UBIO