CENTAR ZA SOCIJALNI RAD I CRVENI KRST POMAŽU STARIJA LICA (video)

Centar za socijalni rad Prijedor, u sardnaji sa gradskom organizacijom Crvenog krsta, ovih dana obilazi  lica u stanju socijalne potrebe koja su straija od 65 goina, a kojim nema ko da kupi osnovne životne namirnice.

Tako je paket sa osnovnim životnim potrepštinama dobila i Marija Briševac, koja se sama teško kreće, i kojoj je svaka pomoć dobro došla. – Ja ne znam postoje li riječi kojim bi se mogla zahvaliti. Hvala im što vode brigu o svima, a posebno o nama slabima. Ima njih koji su i u težem stanju, i ja vjerujem da će oni sve njih posjetiti – kaže Marija.

Prioritetna grupa su starija lica u stanju socijalne potreba bez bližih srodnika, pojašnjava v.d. direktora Centra za socijalni rad Prijedor Branislav Vujasin. On je istakao da je na nivou grada, u saradnji sa Centrom i Gradskom upravom,  formirano koordinaciono tijelo koje čine nevladine organizacije koje se bave humanitarnim radom. – Zadatak tog tijela je da zajednički napravimo jednu bazu, socijalnu kartu naših korisnika na području grada, kako bismo tim licima ravnomjerno dostavili pakete sa životnim namirnicama kojima mi raspolažemo – rekao je Vujasin.

On je pozvao sve nevladine organizacije koje se bave socijalnom problematikom da se uključe u ovu aktivnost, kako  bi imali jedinstven nastup koji bi dao bolje rezultate. Slično je poručio i sekretar GO Crvenog krsta Prijedora, Zoran Veselinović, jer će kroz koordinaciono tijelo biti omogućeno da pomoć dobiju svi u pravom trenutku.

– Crveni krst je u ovom teškom vremenu dobio poseban zadatak da povede računa o starim i iznemoglim licima, koji žive sami, i koji nemaju od čega sebi da nabave namirnice. Drago mi je što nam je u tom poslu partner Centar za socijalni rad, koji ima sve podatke o tim licima, pa je lakše odrediti kome je pomoć potrebna – naveo je Veselinović.

Z.J.

1 Comment

  1. Blue

    25. Marta 2020. at 22:28

    Wtf?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!