Prijedorčanin Stojan Šašić promovisao je zbirku poezije „Četiri drugara“ posvećenu najmlađima. Ovo je druga Šašićeva knjiga, a objavljena je u izdanju prijedorskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”. Zbirka sadrži 55 pjesama, a po riječima autora, proizašla je iz velike vezanosti Stojana Šašića za unuka Sergeja. Kako kaže, godinama se igrao s njim, vodio ga u školu, upoznao njegove najbolje prijatelje, pa otud i naziv zbirke poezije “Četiri drugara” čija fotografija krasi naslovnicu knjige.

– Pjesme u sebi nose izuzetno dobre poruke za djecu, pogotovo u odnosu prema školi, njihovim vršnjacima, prema medijima odnosno televiziji i  kompjuteru – rekao je Šašić.

Knjiga je štampana u tiražu od 200 primjeraka, a prvih dvadesetak, Šašić je poklonio razredu svog unuka Sergeja. Branislav Kecman, predsjednik prijedorske “Prosvjete” i recenzent, smatra da je knjiga “Četiri drugara” veliki napredak na polju dječije poezije:

– Ovo je 4. promocija koju, ove godine, organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, Prijedor. Knjigom „Četiri drugara“, mi smo ispunili svoj izdavački plan – rekao je Kecman.

Na promociji je govorio i prijedorski pisac Mladen Vučkovac. Šašićeva poezija je, kako se čulo na promociji u Gradskoj čitaonici, na tragu Jovana Jovanovića Zmaja i bez obzira što se tek u zreloj  životnoj dobi ozbiljnije posvetio pisanju, od njega se još toga može očekivati. Već priprema svoju treću knjigu, a ovog puta u pitanju je proza.

D.S.

PrethodniPROMOVISAN DOKUMENTARNI FILM „NEBO NAD BJELOVAROM“ (FOTO i VIDEO) 
SlijedećiJEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA UHAPŠENE U AKCIJI “PIRAMIDA”