-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

TROVANJE GAZIRANIM PIĆEM, Građanima Hrvatske savjetuju da piju vodu

Najnovije vijesti

U Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog trovanja gaziranim pićem.
Tri osobe završile su u bolnici u Zagrebu, a jedna u Rijeci.

Mlađi muškarac primljen je sinoć u Kliničko-bolnički centar Zagreb, a sumnja se da je došlo do trovanja nakon što je u kafiću pio piće “romerkel”.

Policija vrši uviđaj i uzima uzorke spornog pića za dalju analizu i istragu, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio je uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila sanitarna inspekcija nakon uviđaja u riječkom kafiću, gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi, a rezultati analize biće dostavljeni Državnom inspektoratu.

Riječ je o devetnaestogodišnjem mladiću, koji je završio u riječkom bolnici sa teškim povredama jednjaka i želuca nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu popio bezalkoholno piće.

Iako se to dogodilo u subotu, 4. novembra, niko od nadležnih nije reagovao do juče, a putem društvenih mreža masovno su se širile poruke o navodnim trovanjima.

U porukama se tvrdilo da je nakon ispiranja cijevi hemikalijama u punionici “koka-kole” u flašicama završila kiselina opasna po život.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš poručio je građanima da je najbolje da piju vodu, jer u ovom trenutku niko ne može reći da li je sigurna konzumacija gaziranih pića.

“Imamo dva pića u dva grada, punjena u dvije zemlje…”, rekao je Beroš.

Hrvatski mediji podsjećaju i na slučajeve dječaka u Krapini koji je prije nekoliko sedmica završio u bolnici nakon što je popio sok od jabuke, te na muškarca iz Pule kojem je teško povrijeđen jednjak nakon što je u maju u riječkom restoranu popio čašu mineralne vode. 

SRNA