Cijene stanova u Prijedoru u posljednjih nekoliko godina ostale su nepromjenjene, iako je potražnja za njima nešto manja, tvrde u Agencijama za nekretnine. I dalje najviše se traže manji stanovi, a interesovanje za kupovinu kuća skoro da i ne postoji.

Cijena stanova u staroj gradnji na području Prijedora i dalje se kreće od 950 do 1.100 KM po metru kvadratnom. U Agenciji za nekretnine „AGENT ENEX“ kažu da je cijena zavisna od toga da li je riječ o jednosobnom ili trosobnom stanu i da li je stambeni objekat u centru grada ili širem području. Direktor ove Agencije Nedžad Rešić, ističe da je potražnja za stanovima manje kvadrature daleko veća od onih dvosobnih i trosobnih, dok je prodaja kuća i poslovnih prostora znatno opala.

Cijene stanova u novoj gradnji i dalje se drže visoko i kreću se od 1.300 do 1.600 KM po metru kvadratnom, navodi Rešić i dodaje da su posljednjih godina najčešći kupci bile mušterije iz dijaspore, a danas to su mladi bračni parovi koji dižu stambene kredite i tako dolaze do željenog stana.

P.Špadić

PrethodniU PRIJEDORU, PO POTJERNICI, UHAPŠEN SARAJLIJA
SlijedećiRUKOMETAŠI “PRIJEDORA” POBIJEDILI LEOTAR