10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

CILJ JE DA KAPACITETI RADE I ZAPOŠLJAVAJU RADNIKE

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je cilj gradske vlasti da se rudišta na teritoriji ovog grada zakonski eksploatišu i da bude zaposlen što veći broj radnika, a da odluku o privatizaciji Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” donosi republički nivo vlasti.“Mi smo taj stav plasirali na nivou Vlade i predsjednika Republike, a svi ovi tekstovi koji se objavljuju u javnosti su proces dolaska do konačnog rješenja.

img_1625

Skupština grada i Gradska uprava izjasnili su se o tome i naš stav je poznat”, rekao je Đaković odgovarajući na pitanje odbornika na današnjoj sjednici Skupštine grada Prijedora.

Za kupovinu državnog kapitala u RŽR “LJubija” zainteresovan je “Arselor Mital”, koji 12 godina radi kroz zajedničko preduzeće sa RŽR-om na proizvodnji željezne rude u Prijedoru, te “Izraeli investement grupa” koja nema poznate reference u rudarskoj industriji.

“Kakvu će odluku donijeti nivo Republike, mi to ne znamo, ali se mi uporno postavljamo tako da je za nas izuzetno važno da ovaj kapacitet radi i da zapošljava radnike, a nismo ulazili u to pod kojim uslovima i kako će se to riješiti”, dodao je Đaković.

izvor: srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!