-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ČIŠĆENJE DIMNJAKA OBAVEZNO

Najnovije vijesti

Grejna sezona nije počela samo za korisnike usluga prijedorske Toplane, već i za građane koji svoje stambene prostorije zagrijavaju na druge načine. Iz Odsjeka komunalne policije grada Prijedora, naveli su da su građani koji žive u etažnim zajednicama, kao i poslovni subjekti, dužni da očiste svoje dimnjake, i da tu uslugu mora pružiti ovlašteno lice.

Ove obaveze regulisane su Odlukom o dimnjačarskoj djelatnosti, i za nepoštovanje Odluke predviđene su novčane kazne od 500 do 1000 KM, dok je za fizička lica predviđena kazna od 50 do 150 KM.

– Dobar pokazatelj je da je prije tri godine registrovana 41 etažna zajednica koja ima lično grijanje, gdje njih 39 nije izvršilo čišćenje dimnjaka. Prošle godine samo pet zajednica nije očistilo dimnjake, dok ove godine nemamo ni jednu prijavu. Smatramo da su građani shvatili značaj ove aktivnosti – rekao je Darko Avramov, šef Odsjeka komunalne policije. On je još jednom apelovao na gražane koji živ u kućama, da očiste svoje dimnjake i tako učine sebe, ali i druge, bezbjednijim.

Z.J.

foto: Dragan Stojnić Giga