Sezona grijanja je počela, a sa njom i opasnosti od požara dimnjaka. Zbog toga su iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor apelovali na građane da na vrijeme očiste svoje dimnjake, kako bi se izbjegle neželjene posljedice po njih, njihove ukućane i imovinu.

– Mi preporučujemo dva čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala u toku godine. Obavezno na početku sezone, a drugi put u februaru ili martu, ukoliko hladno vrijeme potraje – rekao je Nebojša Miljuš, starješina TVJ Prijedor.

On je upozorio da se prilikom požara u dimnjaku mogu razviti i temperature do 1.000 stepeni Celzijusa, a nije isključena ni mogućnost eksplozije. On je dodao da su u prethodnih nekoliko dana prijedorski vatrogasci već imali četiri intervencije vezane za požare dimnjaka. Relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, jedan je od razloga što je broj požara nizak. U slučaju da do požara dođe, prvi korak je da se pozovu vatrogasci na broj 123.

Prijedorski vatrogasci upozorili su i na rizik da do požara dođe zbog neispravnih električnih grijalica, te da ni u kom slučaju ne treba iste ostaviti uključene bez nadzora.

Z.J.

foto: Arhiva

PrethodniO STANJU U OBRAZOVANJU I NOVIM PROJEKTIMA (VIDEO)
SlijedećiSUBVENCIJE ZA VODU I KANALIZACIJU NAJUGROŽENIJIM SUGRAĐANIMA