-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

CJB PRIJEDOR: DOBRI REZULTATI U AVGUSTU

Najnovije vijesti

Nakon jučerašnje posjete ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragana Lukača, u Centru javne bezbjednosti Prijedor su danas priredili i konferenciju za novinare na kojoj su predočeni rezultati policijskog angažovanja u proteklom mjesecu.

ПРИЈЕДОР, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Начелник ЦЈБ Приједор Далибор Иванић на конференцији за новинаре.

Načelnik CJB Prijedor, Dalibor Ivanić, ocijenio je da je bezbjednosna situacija u ovom gradu i regiji dobra i stabilna, ilustrujući to i podatkom da su u mjesecu avgustu, kad je kriminalitet i pitanju, evidentirana 82 krivična djela što je za 10 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

– Ono što karakteriše mjesec avgust je visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu i on iznosi 84,4 posto. Ukupna rasvijetljenost u mjesecu avgustu je 93,9 posto i to je procenat sa kojim se zaista možemo pohvaliti – rekao je Ivanić i dodao da je u padu je i broj povratnika u izvršenju krivičnih djela kao i broj krivičnih djela protiv imovine.

Prvi čovjek prijedorskog Centra javne bezbjednosti pozvao je danas građane da na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu oružanih listova, jer kazne, kako je naglasio, nisu male, ocijenivši uz to da ovogodišnja turistička sezona, kad je prisustvo ljudi iz dijaspore najveće, protiče bez ikakvih bezbjednosnih problema i incidenata.