20.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

CJELOVEČERNJI KONCERT ORKESTRA HARMONIKA „SKY GLORY“

Najnovije vijesti

Orkestar harmonika „Sky glory“, na čelu sa dirigentom Milošem Zecom, večeras je u Prijedoru održao prvi samostalni koncert. Ovaj orkestar čini 15 osnovaca i srednjoškolaca, a prepoznatljivi su po raznovrsnom repertoaru: od baroknih kompozicija pa do pop-rok numera grupe „Kvin“ i Majkla Džeksona.

– Više puta smo učestvovali na nekim manifestacijama u Prijedoru, ali ovo je prvi put da organizujemo koncert na kojem nastupa samo naš orkestar. Osjećaj je predivan i puno nam znači nastup pred domaćom publikom – rekla je član orkestra Sara Rodić. Njen kolega Bogdan Gavranović kaže da je, bez obzira na prethodne brojne nastupe pred domaćom i stranom publikom, najveći strah svirati u svom gradu.

– Kada se spomene harmonika, većina je vezuje za narodnjake i jači pol. Mi smo pokazali da nije tako i da harmoniku mogu svirati i pripadnice ljepšeg pola, a takođe da je ovaj instrument otvoren za različite muzičke žanrove – rekao je Gavranović.

Ponosan na svoje učenike je dirigent Miloš Zec koji je naglasio da su se dva mjeseca intenzivno pripremali za prvi samostalni koncert u Prijedoru.

– Nastali smo prije nepune tri godine i nekako se sve brzo odvijalo: pobjede na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i popularnost koju smo stekli izvođenjem kompozicije „Bili Džin“ Majkla Džeksona. Ovaj koncert je veliki trenutak ne samo za nas nego i za kulturu grada Prijedora, Republike Srpske i BiH. Relativno brzo, mi smo postigli ogromne rezultate zahvaljujući volji i radu ove djece – mišljenja je Zec koji je najavio da u narednom periodu namjeravaju proširiti orkestar „Sky glory“.

Gosti na koncertu bili su violinistkinja Kristina Rokvić, đak generacije ovdašnje Muzičke škole, te prijedorska pjesnikinja Suzana Stupar. Inače, Orkestar Miloša Zeca „Sky glory“ donedavno je bio poznat javnosti kao Orkestar harmonika Muzičke škole „Savo Balaban“. Osvajali su nagrade, osim u BiH, i u Puli i Gracu. Večerašnji koncert održan je u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“.

D. S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!