Delegacija Crvenog krsta Republike Srpske posjetila je danas Prijedor, a povod je bila donacija posteljine za Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“, Dom za starija lica i Dom za lica sa invaliditetom. Novu posteljinu na ovaj način dobiće brojne ustanove ovog tipa širom Republike Srpske, poručuju iz Crvenog krsta.

– Naš odbor odlučio je da iz vlastitih sredstava, znači nisu u pitanju donacijska sredstva kao što često bude slučaj, pomogne bolnicama, ali i drugim ustanovama u kojima borave ljudi kojima je potrebna pomoć – rekao je generalni sekretar CK RS Đoko Mihajlović.

Misija Crvenog krsta je da štiti ljude u ratu i u miru, te da im olakša patnje, naveo je Mihajlović, dodajući da se nada da će ovo pacijentima boravak u bolnici, makar malo, učiniti prijatnijim. Iz prijedorske bolnice su se zahvalili na donaciji, jer sve što pomaže da uslovi za boravak pacijenata budu bolji, dobro dođe.

Iz Crvenog krsta RS poručili su da ovdje neće biti kraj donacijama ustanovama ovog tipa, te da će se potruditi da animiraju i druge organizacije na slične korake.  

Z.J.

PrethodniPočela sjetva rasada (video)
SlijedećiRepertoar kina “Kozara” od 20. do 26. februara 2020.