15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

CRNE LISTE DUŽNIKA NA SVAKOM ULAZU

Najnovije vijesti

Prijedorska “Toplana” pokrenula je novu akciju pozivanja dužnika da izmire svoje obaveze, jer je zbog velikih dugovanja ovom javnom preduzeću došla u pitanje nabavka energenta za tekuću grijnu sezonu.
Izvršni direktor za pravne poslove “Toplane” Amira Grahovac rekla je da je poziv upućen dužnicima putem lokalnih medija, ali i tako što su na sve ulaze svih stambenih zgrada u Prijedoru istaknuti i poziv i spiskovi korisnika i iznosi dugova korisnika koji ne plaćaju redovno usluge grijanja.

“Nema nijednog dužnika za kojeg nije pravovremeno pokrenut izvršni postupak pred Osnovnim sudom u Prijedoru za fizička lica odnosno pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci za pravna lica i samostalne preduzetnike, tako da `Toplana` svake godine prekida rokove zastare”, rekla je Grahovčeva Srni.

Ona je dodala da je pred nadležnim sudovima evidentirano oko 8.000 predmeta protiv korisnika koji “Toplani” duguju za uslugu centralnog grijanja.

“Nabavka energenta nam zavisi od naplate, a od toga zavisi hoćemo li nastaviti sa grijanjem ili ne”, dodala je Grahovčeva.

Ukupna dugovanja domaćinstava prema prijedorskoj “Toplani” su 5,1 milion maraka, a kamate 3,4 miliona KM, dok je dug pravnih lica 1,3 miliona KM.

Ranijih godina “Toplana” je u sličnim situacijama pribjegavala isključivanju čitavih ulaza u kojima je naplativost manja od 50 odsto, budući da zbog vertikalnih vodova nije u mogućnosti isključivati stanove pojedinačno.

izvor: Srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!