Prijedorsko preduzeće ”Cromex” danas je uručilo 45 prehrambenih paketa korisnicima javne kuhinje u Ljubiji.

Praksa ”Cromex” je da se bar jednom mjesečno locira mjesto gdje se može uručiti  simbolična pomoć. Prošli mjesec to je bila nevladina organizacija DON, prije toga Udruženje ”Neven”, a danas  javna kuhinja u Ljubiji, rekla je Alma Čirkić koja je dostavila pomoć u ime ovog preduzeća.

Goran Praštalo predsjednik Savjeta MZ  Ljubija

Goran Praštalo predsjednik Savjeta MZ  Ljubija podsjetio je da javna kuhinja djeluje pune 4 godine, a u njoj hranu svakodnevno uzima 45 korisnika. On je dodao da primjer ,,Cromex,, treba da slijede i ostali privrednici.

Nebojša Komlenac, dugogodišnji korisnik javne kuhinje, kaže da je svaka pomoć dobro došla, jer da nema javne kuhinje i dobrih ljudi ne bi mogao preživjeti od svega pedesetak konvertibilnih maraka invalidnine.

Ivan Begić aktivista u lokalnoj zajednici istakao je da je ,,Cromex,, jedno stabilno preduzeće, koje doprinosi razvoju grada i zapošljavanju mladih ljudi, ali isto tako ne želi da zaostaje u humanitarnim djelima prema svojim mogućnostima.

U Javnoj kuhinji u Ljubiji zahvalni su na svakoj pomoći i podsjećaju da je spisak onih koji čekaju da postanu korisnici daleko veći od broja onih koji je već koriste.

P.Š.

foto: Giga

 

PrethodniMUZEJ KOZARE: IZLOŽBA U NOVOM GRADU
SlijedećiPREDSTAVLJEN USAID-ov PROJEKAT (VIDEO)