Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor od danas do 21. decembra obilježava Nedjelju solidarnosti. Aktivnosti se provode pod motom “Budimo solidarni – podijelimo odgovornost”, a cilj je pružiti pomoć socijalno ugroženim licima.

Omladinci prijedorskog Crvenog krsta pokrenuli su akciju “Jedan slatkiš – jedan osmijeh”, kako bi uljepšali predstojeće praznike djeci koja su na liječenju u prijedorskoj bolnici i mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

– Tokom ove akcije prikupićemo novac i slatkiše za novogodišnje paketiće koje ćemo podijeliti tim mališanima – rekao je Kristijan Kovačević, volonter Crvenog krsta Prijedor.

Kao i prošle godine, u ovu akciju biće uključene i sve škole na području našeg grada, rekao je Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor. Uputio je poziv svima koji žele da budu dio još jedne humane priče.

– Svima nama je jasna situacija vezana za korona virus. Međutim, ne smije da prestane aktivnost koja je vrlo bitna, a to je akcija davanja krvi. Zna se da je to, jedini lijek, koji se kupiti ne može. S toga, poziv dobrovoljnim davaocima krvi da ne staju sa ovom akcijom. Mi ćemo do kraja godine organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi, a trenutno je provodimo sa rudarima – dodao je on.

Pozivom na broj 1416 darujete jednu KM za pomoć ugroženom stanovništvu starije životne dobi. Otvoren je i žiro račun Crvenog krsta Republike Srpske 571 050 00000 340 91 – Komercijalna banka Banja Luka za sve uplate do 31. decembra. Sva sredstva prikupljena ovim putem biće upotrijebljena za nabavku pelena za odrasle, prehrambenih i higijenskih paketa.

Budimo solidarni! Naše malo, nekome će značiti puno!

M. Šodić