2.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

CVIJANOVIĆ: NAJVIŠE BOLI ŠTO ŽRTVE NISU DOČEKALE PRAVDU

Najnovije vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da posebno boli to što je najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata u Pogromu “Oluja” ostalo nekažnjeno i što žrtve do danas nisu dočekale pravdu.
Cvijanović je izjavila da su, saučestvujući u bolu i ranama svojih sunarodnika, Srbija i Republika Srpska večeras u Prijedoru dostojanstveno obilježile 28 godina od egzodusa Srba tokom zločinačkog poduhvata hrvatske vojske.

“I ovog 4. avgusta sjećamo se nepreglednih kolona izbjeglica, nemoćnih staraca, uplakanih žena i djece, natjeranih da zauvijek napuste svoje domove. Posebno boli to što je najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata ostalo nekažnjeno i što žrtve do danas nisu dočekale pravdu”, naglasila je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Ona je istakla da to obavezuje da se o njihovom stradanju još glasnije govori, jer “srpske žrtve ne oplakuje niko osim nas samih”.

“Neka naše pamćenje bude zalog, ne za konflikte i nesporazume, već za mir i bolju budućnost. Da se nikada i nikome ne ponovi”, poručila je Cvijanovićeva.

U Prijedoru je večeras obilježen Dan sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja” u kojoj su hrvatske snage protjerale više od 220.000 krajiških Srba. 

SRNA