Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Zalužanima da Republika Srpska mora da čuva mir, a da bi imala stabilan mir, mora imati jaku policiju. “Narod vjeruje policiji Republike Srpske, kao što vjeruje i u Republiku Srpsku. To je nedjeljivo i mi nastavljamo da sa puno ljubavi gradimo Srpsku, a time i Policiju Srpske”, rekao je Dodik danas novinarima u Centru za obuku policije u Zalužanima kod Banjaluke, gdje je prisustvovao obilježavanju 4. aprila – Dana policije i 30 godina rada republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Dodik je rekao da podržava napore institucija Republike Srpske da se ojača uloga Policije Srpske kao ozbiljnog društvenog faktora bezbjednosti za sve u Srpskoj, te dodao da ubuduće njegova podrška po tom pitanju neće izostati.

On je naveo da je bezbjednost nedjeljiva za sve ljude, bez obzira na naciju i vjeru, kao i u odnosu na sve države u regionu.

“Drago mi je što je policija Srpske integrisana u mnoge akcije regionalnog karaktera protiv organizovanog kriminala na ovom prostoru. Policija Republike Srpske pokazuje posebnu sposobnost u svom radu, kao najbolja bezbjednosna agencija na području BiH”, istakao je Dodik.

On je rekao da je potpuno zadovoljan statusom, izgledom, operativnim i svim drugim kapacitetima koje danas ima Policija Republike Srpske.

Dodik je čestitao svim pripadnicima MUP-a Dan policije i jubilej MUP-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježava danas Dan policije i tri decenije postojanja.

SRNA

PrethodniPOMOĆ ZA KORISNIKE JAVNE KUHINJE U LJUBIJI
SlijedećiNAREDNIH DANA PROMJENLJIVO UZ PORAST DNEVNE TEMPERATURE